

## 2021 PSCI India Virtual Supplier Conference Agenda

**23, 24, 29 September 2021** 13:30-18:00

Timezone: New Delhi, India

Hosted on: Hopin

Registration closes on 17<sup>th</sup> Sep for Day 1 & 2, 24<sup>th</sup> Sep for Day 3 Joining details to be shared via email from 20<sup>th</sup> September onwards

\*Please note that the Conference Agenda may be subject to changes.

In 2021, the PSCI continues to offer this free series of webinars to enable supplier to interact with our member companies and expert organizations in the areas of Human rights & Labor, Health, Safety, Environment and Management Systems.

The conference will explore the challenges facing our industry and give the opportunity to recognize contributions that our partners are already making and to further develop expertise.



## **CONFERENCE DAY 1 – ENVIRONMENT AND INDUSTRIAL HYGIENE**

September 23, 2021 (Thursday)

Time Zone: New Delhi, India | 13:30-18:00

13:15 - 13:30	Registration
13:30 - 14:00	PSCI updates and Musi River Project (25 min)
	Manjit Singh, Associate Director- Corporate Sustainability, Centrient Pharmaceuticals
14:00 - 15:00	Zero Liquid Discharge An Effective Wastewater Treatment Technology, Challenges and Effectiveness to control PiE and AMR – A Case Study by Mylan (Viatris) India (60 mins)
	It will introduce what is Zero Liquid Discharge (ZLD) and why it is important, Wastewater Composition & Recommended Treatment, ZLD Treatment Flow, Pre-Treatment – Primary, Secondary & Tertiary and case study.
	Prasanna Hota, Associate Vice President-EHS, Mylan Laboratories Limited (a group company of Viatris)
15:00 - 15:10	Break (10 mins)
15:10 - 15:55	A watershed moment – Novartis Initiative towards water neutrality (45 mins)
	It will cover environment sustainability goals of Novartis, the reason of water conservation and mainly focus on community watershed project to share ways to achieve water neutrality.
	Sudhir Bhagwat, Head HSE Supplier Assurance & Risk and Watershed, Novartis
15:55 - 16:40	Maintaining Air Quality at Mfg Site through Robust Management Approach (30-45 mins)
	It will cover sources of VOC emission & control, ambient air pollution management, fugitive dust emission control measures, hazardous waste management, boiler, DG set stack & boiler fly ash pollution management and workplace monitoring for exposure control.
	Sushil Kharkwal, EHS Head, Alembic Pharmaceuticals Limited
16:40 - 17:00	<b>Networking Break</b> – speed match with other attendees and start conversations! (20 mins)
17:00 - 17:45	Respiratory Protection (45 mins)
	It will cover basics of respiratory protection, elements that influences performance of RPE and Science of Fit.
	Giridhar M, Manager Technical, 3M Research and Development Centre
17:45 - 17:50	Closing Comments   End of Conference Day 1



## **CONFERENCE DAY 2 – Safety and Process Safety Management**

September 24, 2021 (Friday)

Time Zone: New Delhi, India | 13:30-18:00

13:15 - 13:30	Registration
13:30 - 13:45	Opening Remark (10 mins) Harish Jain, President, KDPMA
13:45 - 14:35	ISO-45001 (50 mins) It will cover new ISO45001 and its key changes, compares new ISO45001 with OHSAS 18001, and key elements and expectations of ISO 45001. Anupam Bhattacharyya, IdipOSH, RSP, Principal Consultant, ERM
14:35 - 15:10	Contractor Safety Management (30-35 mins) It will introduce the definition, key elements, best practices of Contractor Safety management and the management challenge in India. PSCI questions and common observations related to Contractor Management will also be covered. Rajiv Narang, Associate Director Safety, Health & Environment, Centrient Pharmaceuticals Roberta Haski, HSE Leader, External Manufacturing & Commercial, Elanco
15:10 - 15:20	Break (10 mins)
15:20 - 16:10	Introduction to QRA and Consequence Modelling (40-50 mins) It will introduce typical QRA methodology, present risk and its impact, risk management process like hazard and consequence identification. Sunil Deshmukh, Technical Manager, Sigma HSE India Private Limited
16:10 - 16:50	CMR safety (30-40 mins) It will cover CMR definitions, importance of focus on Carcinogens at the workplace, hazard communication & classifications – J&J, risk Assessment, controls of hazards, training before work with CMR and solvent selection. Vijaya Kumar Bendi, ESEHS&S Manager, Johnson & Johnson
16:50 - 17:10	Networking Break – speed match with other attendees and start conversations! (20 mins)
17:10 - 17:55	Safety Culture at Dr Reddy's (45 mins) This session will discuss how safety culture related aspects can be integrated into management systems. Ravi JR, Lead Program Manager –Audit & Compliance, Dr. Reddy's Laboratories
17:55 - 18:00	Closing Comments   End of Conference Day 2



## **CONFERENCE DAY 3 – Sustainable Sourcing, Human Rights & Labor**

September 29, 2021 (Wednesday)

Time Zone: New Delhi, India | 13:30-18:00

13:15 - 13:30	Registration
13:30 - 13:45	Opening Remark (10 mins)
	It will be an introduction to India sub-team work.
	Yolanda Jenni, Global Head Third Party Labor Rights and Contingent Workforce, Novartis
	Bharat Shevkar, India sub team co-lead, Johnson & Johnson
13:45 - 14:15	Audit Committee Update: Remote Audit, Audit sharing and SSIA (30 mins)
	It will introduce PSCI audit platform, common audit findings, best practice of remote audits and Supplier Self-Initiated Audits.
	Birgit Skuballa, Head of HSE Audit & Supplier Management, Bayer
	Gavin Loveday, External Audit & Compliance Manager, AstraZeneca
14:15 - 15:05	Building Sustainable Sourcing – An Inspiration from Roche (45-50 mins)
	It will introduce the definition of sustainable procurement, the reason why sustainable procurement is necessary, Roche's programme will be used as an example and advice of successful implementation will be shared as well.
	Eleni Pasdeki-Clewer, Senior Sustainability Manager, Roche
15:05 - 15:15	Break (10 mins)
15:15 - 15:45	Changes to Indian Labor Laws (30 mins)
	It will cover new code of India Labour Laws, impact of Codes on Stakeholders, HR & HSE management and rights of employer, employees, and contractors.
	Advocate Shriniwas Inamati, Practitioner Labor Lawyer in India, Deccan Management Consultants
15:45-16:00	Migrant Labor Protection During Covid – Case Study By Hetero (15 mins)
	It will cover vaccination programme at Hetero group and protective kits for migrant labor.
	Jaypal Reddy, Head of human resource (API), Hetero Labs Ltd
16:05 - 16:25	<b>Networking Break</b> – speed match with other attendees and start conversations! (20 mins)
16:25 - 17:55	Human Right Due Diligence – Challenges and Developments in India (90 mins)
	It will introduce UNGPs, salient risks of pharma supply chains, identify & prioritise sectoral risks for pharma sector in both scope & scale, the reason why business should focus on human rights, the challenge and development of India in this regard.
	Rishi Sher Singh, Associate Director, Twentyfifty Ltd.
17:55 - 18:00	Closing Comments   End of Conference Day 3