

PSCI Virtual Supplier Conference (China)

Your chance to hear case studies on how to improve sustainability in the pharmaceutical and healthcare supply chain

WTV Portal – details to be shared in Confirmation email three weeks before the event

Program Agenda

Our 2020 professional development conference in China will focus on best-practice sharing in the areas of Ethics, Human Rights & Labor, Health and Safety, Environment and Management Systems.

The four-day virtual conference will be split into focused case study sessions given by PSCI members, suppliers and expert organizations. In these sessions we will share success stories and explore the challenges facing our industry, giving the opportunity to recognize the contributions that our partners are already making and to further develop expertise.

PSCI Knowledge Partners

















CONFERENCE DAY 1 – PSCI Updates and Management Systems

Time Zone: Beijing, China | 8:30-12:30 Thursday, September 17, 2020

Target audience: Functional heads, Managers and Site Leaders responsible for these subject areas.

8:15 - 8:30	Registration
8:30 - 8:50	Welcome from PSCI and the local team (20 mins)
	Caroline O'Brien, Global Quality Audit - Hub Director Asia Pacific, AstraZeneca, PSCI Chair
	Yi Zhang, EHS&S Manager External Supply Chain, Johnson & Johnson
8:55 - 9:30	PSCI capability building vision and plans (35 mins)
	Supplier Capability Building is a very important part of the PSCI vision: passing on knowledge, skills and tools to you, the supply chain. We anyway were assessing our capability strategy, but COVID has forced us to evolve even quicker from our historical model with webinars and face to face events to go more online. We want to share our Big Vision, introduce the four learning levels and the Maturity Model, a multi-year plan.
	Lamy Bao, EHS Associate Director External Manufacturing, Bristol-Myers Squibb
9:30 - 9:50	Online learning (20 mins)
	Professor Diana Laurillard, Learning with Digital Technologies, UCL Knowledge Lab.
9:50 - 10:00	BREAK (10 mins)
10:05 - 10:30	PSCI Shared Audits - What have we learned about our suppliers and how it impacts our Capability Building efforts? (25 mins)
	Lei Jiang, EHS Senior Director, STA Pharma
10:35 - 11:05	Sharing of Pharmaron's experience in the prevention and control of COVID-19 (30 mins)
	This presentation introduces Pharmaron's work arrangement, prevention and control organization, and normalized control in the fight against COVID-19 during the global outbreak, to ensure a healthy and safe working environment for our employees.
	Liuqian Ni, EHS Specialist, Pharmaron
11:10 - 11:40	Updates on China REACH (30 mins)
	This presentation will share the key points from China's "Measures for Environmental Management Registration of New Chemical Substances" (referred to as MEE Order No.12, replacing MEP Order No.7) which will be effective on Jan. 1, 2021. The draft Guidance (published for public consultation by MEE) which provides implementation rules for MEE Order No. 12 will be briefly introduced.
	Lingzhen Dong, Asia Pacific Region -Product Stewardship Director, Johnson & Johnson
11:40 - 11:50	BREAK (10 mins)
11:55 – 12:20	PSCI Management System Maturity Model (25 mins)
	Introduction to good management systems that meet requirements of PSCI assessment, and the gaps we are seeing, plus actual examples of minimum, medium and best practices.
	Kelley Jiang, Head HSE Supplier Assurance & Risk – China Region, Novartis
12:25 – 12:30	Closing Comments End of Conference Day 1



CONFERENCE DAY 2 – Environment, Pharmaceuticals in the Environment/AMR

Time Zone: Beijing, China | 8:30-12:30 Thursday, September 24, 2020

Target audience: Functional heads, Managers, Site Leaders of subject areas, Sourcing managers.

raiget addience.	runctional heads, ividiagets, Site Leaders of subject areas, Sourcing managets.
8:15 - 8:30	Registration
8:30 - 8:45	PSCI Environment sub-team Overview (15 mins) Learn about PSCI principals, maturity modeling, available training modules and tools
	Rikke Christensen, Head of Sustainable Procurement, LEO Pharma Zelia Kranich, Sustainable Sourcing Associate Director, Merck & Co., Inc.
8:50 - 9:20	Taking climate action (30 mins)
	Learn about what pharmaceutical companies expect of their suppliers, how to make a business case, how to calculate greenhouse gas emissions and the five next steps for your business
	Maggie Zhang, Partner Manager, Carnstone
9:25 – 9:55	Sustainable packaging (30 mins) Learn about Sustainable Packaging basics and the case for action, how to make your packaging more sustainable and review case studies from peer suppliers and pharmaceutical companies
	Zelia Kranich, Sustainable Sourcing Associate Director, Merck & Co., Inc. Victor Bell, US Managing Director, Lorax EPI
	Jacqueline Hollands, Global Manager, Customer Sustainability Solutions, MilliporeSigma
9:55 – 10:05	BREAK (10 mins)
10:10 - 10:30	Environmental hazards of drugs and case analysis (20 mins)
	Introduce Chemical analysis methods for drugs and personal care products in the environment, and related environmental risk assessment Min Liu, Head of Tech, Bioassay and Safety Assessment Laboratory, Shanghai
10:35 – 11:05	How to do a mass balance calculation (30 mins) An introduction to how to do a mass balance calculation to estimate the releases of APIs in wastewater into the environment Ken Sun, EHS&S Lead -Third Party, GSK Wenjun Wang, Senior EHS Manager, Pfizer Global Environment, Health and Safety
11:05 – 11:15	BREAK (10 mins)
11:20 - 11:50	Whole effluent toxicity (WET) testing methods and application (30 mins) An introduction to Whole Effluent Toxicity (WET) testing and its application Xiaoqian Chen, Senior Engineer, Bioassay and Safety Assessment Laboratory, Shanghai
11:55 – 12:15	Case studies on WWT technology (20 mins) An introduction to wastewater treatment and technologies with some case study examples Wenjun Wang, Senior EHS Manager, Pfizer Global Environment, Health and Safety Ken Sun, EHS&S Lead -Third Party, GSK
12:20 – 12:30	Closing Comments End of Conference Day 2



CONFERENCE DAY 3 – Ethics, Human Rights & Labor

Time Zone: Beijing, China | 8:30-12:30 Thursday, October 15, 2020

Target audience: Management, Legal & Compliance professionals, HR, Sourcing managers.

raiget addictice.	Management, Legar & compilarice professionals, Tit, Sourcing managers.
8:15 - 8:30	Registration
8:30 - 9:15	Operationalizing the PSCI Human Rights Principles (45 mins)
	This session will explain how PSCI suppliers can apply the UN Guiding Principles on Business and Human Rights in a practical business environment. The session will include Q&A discussion and run through real life examples of human rights issues in the pharma industry.
	Lin Wang, Advisory Service Director, China, Business for Social Responsibility (BSR)
9:15 - 9:25	BREAK (10 mins)
9:30 – 10:15	A Conversation on Forced Labor and Modern Slavery (45 mins)
	This session will feature a moderated discussion with experts on forced labor from the Ethical Trading Initiative, providing real examples of how forced labor can be found in pharma supply chains and how companies can address it.
	Grace Gao, Capability Building Advisor/Consultant at Ethical Trade Initiative
	Lin Wang, Advisory Service Director, China, Business for Social Responsibility
10:15 - 10:25	BREAK (10 mins)
10:30 - 11:30	Evolving Ethics Best Practices in the Pharmaceutical Industry: Introduction to PSCI Principles & Antibribery and Corruption (60 mins)
	The ethics is one of the profound sustainability principles for PSCI. The Anti bribery and corruption (ABC) and Data Privacy and Security are two important pillars and area of high attention. The contents are developed to familiarize, train the audience with nuisance of ABC magnitude, legislations, practices to uncover and build the system to fight ABC through case studies.
	Jaimie Cheung, Forensic Partner (Financial Advisory), Deloitte
11:30 - 11:40	BREAK (10 mins)
11:45 - 12:15	Evolving Ethics Best Practices in the Pharmaceutical Industry: Introduction to GDPR (30 mins)
	This talk will concentrate on the strictest European legislation known as General Data Protection Regulation (GDPR), which will encompass the requirements, jurisdiction, steps to build a sustainable compliance and consequences. Together with previous talk on ABC, this will stimulate, reinvigorate and equip audience to strengthen business ethics environment in their organizations.
	Tonny Hue, speaker title TBC, Deloitte
12:20 – 12:30	Closing Comments End of Conference Day 3



CONFERENCE DAY 4 – Safety, PSM and Industrial Hygiene (IH)

Time Zone: Beijing, China | 8:30-12:30 Thursday, October 29, 2020

Target audience: Functional heads, Managers and Site Leaders responsible for these subject areas.

raiget addience.	i unctional neads, infantagers and site Leaders responsible for these subject areas.
8:15 - 8:30	Registration
8:30 - 9:15	Electrical Safety & LOTO (45 mins)
	General electrical safety overview, common observations, case study, electrical hazards, basic requirements and best practices of electrical safety and LOTO.
	Lamy Bao, EHS Associate Director External Manufacturing, Bristol-Myers Squibb
9:20 - 9:35	PSM Maturity Model (15 mins)
	Daming Bai, HSE manager, External Manufacturing, Elanco
9:40 - 10:10	Risk Assessment keynote (30 mins)
	Mark Wei, HSE manager, Sanofi
10:15 - 10:30	PSM – supplier case study: MOC's role in a smoldering incident (15 mins)
	To demonstrate the importance of Management of Change (MOC) via a case study on smouldering incident.
	Rongmao Zhang, Process Safety Manager, Lianhe Tech
10:35 – 10:50	PSM – best practice by member (15 mins)
	Brief description of the purpose, procedure and the participants and the demanded source of the process risk assessment and introduction of Nansha PRA practice.
	Energy Li, Process Safety Supervisor, Lonza Nansha
10:50 - 11:00	BREAK (10 mins)
11:05 – 11:20	Industrial Hygiene Maturity Model (15 mins)
	This presentation will introduce the Industrial Hygiene maturity model, how to use it, and the resources the PSCI Industrial Hygiene Sub-Team will make available to support its implementation.
	Wenjia Xu, EHS&S Manager., Ext. Supply AP, Johnson & Johnson
11:25- 12:25	Implementing a comprehensive industrial hygiene program – panel presentation (60 mins)
	This will be a panel presentation, where three leaders from different pharmaceutical companies will provide a holistic perspective of the industrial hygiene program and will share insights on the considerations and approaches to implement, maintain, and integrate your industrial hygiene program in the overall company management system.
	Chengyin Guo, General Manager Assistant (In charge of EHS), Raybow Pharma
	Ryan Ren, Astra Zeneca
	Tracy Zhou, EHS&S External Supply, Johnson & Johnson
12:25 – 12:30	Closing Comments End of Conference Day 4